måndag 25 november 2013

DIY - ljusstakeMattsvart läcker ljusstake ;)DIY - ljusstake 

 • Använd en gammal ljusstake. Jag använde mig av några jag köpte för trettio riksdaler på maxi för några år sen. Lite små, men de dög att testa på.
 • Täck över sladden med aluminiumfolie och gör några bollar att stoppa ner i "ljusen" (lamporna tar du bort innan) som skydd. 
 • Spraya med valfri färg. Jag använde mattsvart. (Sprayfärg är att rekommendera eftersom det torkar fortare och hinner sitta kvar på plastljusen, till skillnad från vanlig färg som hade börjat flyta iväg.)
 • Lycka till!

...


Nu är stjärnor och ljusstakar uppe i fönstren här hemma. Vilken stämning det blir på en gång. Det är dom och julgranen som gör hela julen. Ah alla dofterna med såklart..
Jag framförde min önskan om en vit jul till J igår när vi gick igenom allt pynt, men fick svaret "rött hör ju till". Han bryr sej aldrig om inredningen annars, så när han väl gör det så måste jag ju ge vika lite. En vecka före jul får det komma fram lite rött, innan dess är det vinterpyntat ;) 

Nähä, barnen är hemma idag efter en sömnlös natt, och mitt morgonte är slut.
Ha en bra start på veckan!5 kommentarer:

 1. Wow, snyggt hörrö du, nu blir jag oxå sugen på att spraya nåt =)
  Så du har hunnit upp med pyntet, inte jag, men det kommer under veckan tror jag. Har iaf fått upp en slinga på utsidan :)
  Och ett par minigranar..

  Kram och ha en fiiin dag!
  Catta

  SvaraRadera
 2. Så snygg!!!
  Ja här har iaf lådorna kommit ner från vinden! Stjärnor och stakar åker upp på lördag! Julpynt är jag inte så mycket för... Julen har jag faktiskt tappat mer och mer intresse för! Ändå tycker jag att det är en ,mysig tid med gran, ljus, bak och det som hör till!
  Kanske är det så att jag har blivit lite av en Grinch!!!

  Usch då din stackare... sjuk igen :-( inget vidare! Hoppas J kommit hem, nattat barnen och tar hand om dig nu ;-)
  Noah somnade med 39,4! Imon är det H som är hemma! Han har ledig dag från sitt schema!
  Krya på dig
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 3. Men så snyggt. Tror jag har två som ligger och skräpar, sprayfärg har jag också, men bara mässing och koppar. Det kanske inte blir lika snyggt som din.
  Kram Helena

  SvaraRadera
 4. Läckert! Jag har två små ljusstakar som jag med tänkte förvandla på detta sätt, men så såg jag svarta ljusstakar i ett blad från hjula för endast 99 kr st så det får nog bli sådana, slipper färgkladd, och inköp av färg, så prismässigt går det nog nästan på ett ut.... Dock funderar jag på att spraya en knallrosa till Luran för hon var sugen på en rosa adventsstake... Och vi är lika, här gör jag nog mer "vinter" än jul och adderar på det röda juliga sparsamt närmare jul.
  Och du, tycker allt att tomten ska komma med en rottingfåtölj till dig med, förutom att vara snygg är den ju riktigt skön!!! Sitter där just nu med datorn i knäet och skriver framför morgon TV. Sen te, macka och jobb... Ha en fin dag! KRAM

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Det värmer! Och då hittar jag lättare tillbaka till dig ;)