måndag 18 november 2013

Julens färg?Dukning och julgodis (rocky road - helt fantastiskt god;)) från förra julen.
Vilken färg förknippar ni med julen?
För mig är det RÖD!
Men jag vill inte ha rött i inredningen i år. Jag vill ha det "krispigt vitt" - vitt, grått, silver, natur och enkelt!
Jag började dra ner på både pynt och rött förra julen, men ju närmare julafton, ju mer kom fram.. Antar att mitt undermedvetna kräver en pyntad röd jul? Vi får se hur det blir i år ;)
Skulle jag lyckas med en krispigt vit jul, så skulle så många fina saker inte ens komma upp ur lådorna. Fast blir det inte alltid fler och fler saker kvar i lådorna för varje år ändå? 

Sen måste jag passa på att fråga er hur ni gör med er julgran? Har ni en bestämd plats för den? Flyttar ni bort någon möbel för att få plats med den? Har ni en, två eller fler?


KRAMAR

11 kommentarer:

 1. Vad coolt du har fixat med servetten i dukningen! Kul tips! Det där julgodiset är farligt gott :-) Här brukar vi ha en stor julgran i vardagsrummet, på samma plats varje år, men i år funderar jag på att ha en liten på övervåningen också. Vill ha jul överallt ju :-)

  SvaraRadera
 2. Jag har inte bestämt mig för hur jag ska pynta i år, men två små minigranar har smugit sig in redan ;)
  Har en massa kulor och annat vackert i kristall från Sia bl.a., får se om det åker fram. Vill gärna blanda in lite natur, som små stjärnor av pinnar och kanske bollar med fjädrar :)
  Får se..

  Kram Catta

  SvaraRadera
 3. Jag är inte mycket för rött, faktiskt. Gillar mest vitt och naturfärger till julen :) Något litet inslag av rött blir det nog i köket, men helt klart mest vitt :)
  Kram /Maria

  SvaraRadera
 4. Vilka fina bilder!
  I år tänker jag mig julen vit, silver, natur, glas.
  Har nog inte ens något rött pynt när jag tänker efter. Tycker det är jättefint hos andra, men här passar det inte så bra.
  Vi har ju inte bott här så länge, men det blir faktiskt vår tredje jul i huset o granen står framför altandörrarna i vardagsrummet. I år gör vi det bästa av det vi har, men nästa år har vi ju renoverat V-rummet så då blir det ännu roligare:)
  Ha de fint vännen!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Förra året blev det rött och grått, i år blir det nog minimalism då vi ska vara hos syster på julafton. Och lördagen innan julafton har vi två års kalas för Stella.
  Men gran blir det, fast i år får den stå i gillestugan. Där är vi ju oftast bara om kvällarna.....misstänker att jag annars kommer få ägna alldeles för mycket tid åt att den inte ska pillas på ;)
  Ska bli så spännande att träffa dig på ons. Kram Malin

  SvaraRadera
 6. Ljuvliga bilder, jag håller med dig fullständigt. Rött är jul och jag har några sådana detaljer men försöker gå mer åt vitt och silver.

  Granen har en given plats hemma hos oss men jag ska köpa en liten minigran som vi kan flytta runt lite på övervåningen:)

  Kram

  SvaraRadera
 7. För mig är julen röd. Men jag skulle gärna prova ha mindre rött o h mer vitt och silver kanske. Min sambo skulle dock aldrig gå med på det så jag intalar mig varje år att det är fint med rött till jul. Tycker ändå att det blir så mycket varmare och mysigare här hemma då alla röda julsaker kommer upp.
  Vi har en bra plats för vår gran mellan vardagsrummet och köket, nästan lite framför altandörren som vi nästan aldrig använder vintertid. Men det räcker med en gran inne.
  Hur gör ni?
  kram!

  SvaraRadera
 8. Så fina julbilder! Jag har nog en hel låda full med röda tomtar m.m. Men inget man känner för direkt ;) Det blir nog bara några röda blommor och äpplen. Annars kör jag på vitt, zink m.m.
  Vi brukar få flytta på en stor växt för att få rum med granen i ett hörn. :)

  kram Jenny

  SvaraRadera
 9. Vilken fin dukning. Så fint med grenen, bröt av väldigt snyggt.
  Visst är julen röd men inte heller här gillas färgen speciellt i inredning. Fas förra året så fick julgranen sig en beklädnad i alla möjliga färger och det blev en härlig färgklick. Fast i år blir det nog att gå tillbaka till vitt, silver, grått och natur.
  Här flyttas granen lite allt efter var den får plats. Fast den står alltid i matsalsrummet, gillar att sitta och äta julmiddag med granen i närheten;)

  Tack för fina ord inne hos mig, känner mig ödmjukt lyckligt glad över utmärkelsen. Känns härligt att kunna inspirera andra till mer miljövänlighet.

  Kram
  Annie

  SvaraRadera
 10. Samma här, rött är jul.. men jag vill inte ha något rött haha.. krispigt vitt ska jag försöka hålla! En gran ska vi ha, vi får flytta en golvlampa under tiden.. men granen lyser ju där istället :)

  fin blogg, hittade precis hit!

  SvaraRadera
 11. Rött är ju julens färg men jag är himla sugen på att köra vitt, lila och silver men det får nog vänta till nästa år. Har inte tillräckligt med pynt och måste spara in lite i år. Nästa år hoppas jag kunna gå bärsärk. :)

  Vi har bestämt vart granen ska stå, sen hur det blir nästa år får vi se. En gran räcker, den tar så stor plats och barnen kommer få fria händer när det gäller att klä den, bara jag får fixa resten av hemmet. ;)

  Det verkar förresten som att jullådorna kommer hit i helgen, min man har mjuknat tjoho!

  Kram

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar! Det värmer! Och då hittar jag lättare tillbaka till dig ;)